Column - The day after
14 jun 2013 - Learco Brizzi

Verschenen in OGh Visie zomer 2013
Je kon al langer je idee├źn voor APEX aan Oracle kenbaar maken. Nieuw is dat sinds kort door Oracle de Features Advisory Board in het leven is geroepen. Een groep van tot nu toe 16 mensen die alle features die door de community worden voorgesteld op apex.oracle.com/vote, beoordelen en eens per maand bespreken.
Column - The day after

The day after
 

Feature Advisory Board

Je kon al langer je ideeën voor APEX aan Oracle kenbaar maken. Nieuw is dat sinds kort door Oracle de Features Advisory Board in het leven is geroepen. Een groep van tot nu toe 16 mensen die alle features die door de community worden voorgesteld op http://apex.oracle.com/vote, beoordelen en eens per maand bespreken. Deze beoordelingen en bespreking vinden plaats op volgorde van het aantal publieke ratings. Als je wilt dat een bepaalde feature op wordt genomen of op z'n minst serieus wordt overwogen in een toekomstige versie, heeft het dus echt zin om daarop te stemmen.
 

APEX World

APEX World zit er weer op en gezien de vele positieve reacties en evaluaties is het een groot succes te noemen. Ondanks de crisis zien de meeste toch in dat het belangrijk is om bij te blijven en van gedachte te wisselen met concullega 's en experts uit binnen- en buitenland. Dit jaar was er voor het eerst een 'international' track om duidelijk aan te geven dat dit presentaties waren die werden gegeven door buitenlandse (Engelssprekende) APEX experts. Wellicht is dit een mooie opstap om volgend jaar écht internationaal te gaan en ook potentiële belangstellenden uit het buitenland te benaderen. Een ander idee is om er een meerdaags event van te maken, bijvoorbeeld op een vrijdag en zaterdag.

 
Voor mij persoonlijk waren de presentatie van David Peake en John Scott toch wel het hoogtepunt. David had veel nieuwe dingen te melden over Oracle 12c en APEX 5. John liet een paar hele leuke technische hoogstandjes zien. Verder waren de klantcases ook bijzonder interessant om te horen.
 

Boeken

Ten slotte wil ik nog wat vermelden over de boeken die de laatste tijd zijn uitgekomen. Als eerste het boek van Roel Hartman, Christian Rokitta en David Peake, getiteld: 'Oracle Application Express for Mobile Web Applications'. Voor iedereen die zich gaat storten op mobile applicaties in combinatie met APEX is dit een must read. Het tweede boek is een opvolger van de 4.0 versie: 'Beginning Oracle Application Express 4.2' van Doug Gault, Karen Cannell, Patrick Cimolini, Martin Giffy D'Souza en Timothy St. Hilaire. Zoals de titel al zegt, is dit een boek om de vele aspecten van APEX snel te leren kennen. Ook zijn er maar liefst twee boeken uitgekomen op het gebied van security. 'Expert Oracle Application Express Security', is geschreven door Scott Spendolini. Dit is een uitgebreid boek met APEX als uitgangspunt. Security specialisten RECX hebben ook een boek uitgebracht: 'Oracle Application Express Security'. Dit boek heeft security meer als uitgangspunt.
 
Binnenkort komt ook de update van de eerste 4.0 versie van het boek van Michel van Zoest en Marcel van der Plas uit, genaamd 'Oracle APEX Cookbook 4.2'. Veel leesplezier.
 

Learco Brizzi