Ruime belangstelling voor Oracle Day 2013

De Oracle Day 2013 in Figi Zeist trok vorige maand ruim 300 belangstellende Oracle-klanten. Het thema van de Oracle Day - Converge, Connect: Empower the Modern Enterprise - werd belicht in een uitgebreid programma van keynotes en break-out sessies. Verschillende Oracle-partners presenteerden zich op de informatiemarkt in de ontvangstruimte van Theater Figi. Ook de OGh was met een stand vertegenwoordigd op de Oracle Day.

De Oracle Day werd geopend met een presentatie van Simeon Tienpont, de Nederlandse boat captain van Team Oracle USA, winnaar van de 34e editie van de zeilrace om de America's Cup in de baai van San Francisco. In een vraaggesprek met radio- en tv-presentator en sportjournalist Wilfred Genee, die als dagvoorzitter optrad, vertelde Tienpont over zijn ervaringen tijdens de zeilrace en het complexe samenstel van factoren die uiteindelijk hebben geleid tot de felbevochten overwinning op het team van uitdager Emirates Team New Zealand.

 
Oracle day
 

Oracle Open World

In de openingskeynote ging Reinier van Grieken, vice president TSBU Benelux & Country Leader van Oracle Netherlands, in op het thema 'Innovation in practice'. Organisaties kunnen door de juiste inzet van ICT besparen op de operationele kosten en daardoor meer budget vrijmaken voor innovatie, aldus Van Grieken. "Want innovatie is de sleutel tot succes en continuïteit van ondernemingen."

Sandor Nieuwenhuijs, Technical Director van Oracle Nederland, presenteerde vervolgens de highlights van de afgelopen Oracle Open World in San Francisco, die dit jaar 60.000 bezoekers trok. Tot die hoogte punten behoren onder meer de Oracle Database In-Memory op die voor Oracle Database 12c, de Oracle Database Backup Logging Recovery Appliance en de Oracle M6-32 Big Memory Machine, die door Oracle-baas Larry Ellison werd getypeerd als "snelste in-memory databasesysteem ter wereld." Nieuwenhuijs belichtte verder de uitbreidingen rond het Oracle Mobile, waaronder de nieuwe cloud services, en de uitbreidingen van Oracle Cloud, zoals Oracle Compute Cloud, Oracle Database-as-a-Service en Oracle Java-as-a-Service.


Oracle day

Het ochtendprogramma werd afgesloten met een interview van de dagvoorzitter met Eli Lysen, Senior ICT Manager bij reisorganisatie TUI Nederland. TUI Nederland, bekend van de reismerken Arke, ArkeFly, Holland International en KRAS.NL, gebruikt Oracle Exadata als core business systeem, waarmee klanten online een exacte prijsopgave krijgen als ze een reis willen boeken.

 

In de middag konden bezoekers break-out sessies bijwonen, waarbij een onderscheid was gemaakt in een vijftal thema's: Big Data at Work: Transform your Business with Analytics, Enterprise Mobile Strategy, The Modern Datacenter, Oracle's Cloud Computing strategie en Oracle Application Infrastructure. Ook werd een aantal cases gepresenteerd door Oracle-klanten, waaronder SLTN, VGZ, UTS en het Ministerie van Economische Zaken. De door deelnemers en organisaties als geslaagd bestempelde Oracle Day werd op passende wijze afgesloten door Reinier van Grieken en Wilfred Genee, die enkele hilarische fragmenten toonde uit het tv-programma Voetbal International.