Eenvoudigere integratie van cloud, mobile en on-premise vergroot productiviteit en verlaagt kosten

Oracle introduceert Oracle Service Oriented Architecture Suite 12c

De snelle groei van cloud-applicaties binnen ondernemingen, gecombineerd met de wens van organisaties om applicaties te integreren met mobiele technologie├źn, maakt de integratie van applicaties aanzienlijk complexer. Om deze uitdaging aan te pakken, introduceert Oracle Oracle SOA Suite 12c, de nieuwste versie van de meest complete, uniforme oplossing voor applicatie-integratie en Service Oriented Architecture (SOA). Met vereenvoudigde integratiemogelijkheden voor cloud, mobile, on-premise en Int

De snelle groei van cloud-applicaties binnen ondernemingen, gecombineerd met de wens van organisaties om applicaties te integreren met mobiele technologieën, maakt de integratie van applicaties aanzienlijk complexer. Om deze uitdaging aan te pakken, introduceert Oracle Oracle SOA Suite 12c, de nieuwste versie van de meest complete, uniforme oplossing voor applicatie-integratie en Service Oriented Architecture (SOA). Met vereenvoudigde integratiemogelijkheden voor cloud, mobile, on-premise en Internet of Things (IoT) – allemaal in een enkel platform – helpt Oracle SOA Suite 12c organisaties de integratietijd te versnellen, de productiviteit te verbeteren en de total cost of ownership (TCO) te verlagen.

Nieuwsfeiten

 

 • Oracle SOA Suite 12c stelt organisaties in staat applicaties in hun volledige IT-ecosysteem eenvoudig te integreren en verbinden op een enkel, uniform platform. Dit helpt hen een snellere time to market en een hogere productiviteit met een lagere TCO te realiseren.
 • Oracle SOA Suite 12c vereenvoudigt cloud-integratie met continue toevoegingen aan Oracle Cloud Adapters. Dit helpt organisaties bekende SaaS-applicaties te implementeren, zoals Oracle Sales Cloud, Oracle Marketing Cloud, Oracle Service Cloud, Salesforce.com en vele andere. Dit adapter-raamwerk maakt gebruik van dezelfde intuïtieve adaptermethode die klanten gewend zijn van on-premise-integraties.
 • Oracle SOA Suite 12c bevat nieuwe features, die helpen de productiviteit van ontwikkelaars te vergroten. Voorbeelden zijn een single-click-installatie, nieuwe mogelijkheden voor debugging en testen en uitgebreide templates die te gebruiken zijn voor het delen van best practices en het versnellen van de ontwikkeling of het onderhoud van projecten.
 • De looptijd en footprint van het product zijn geoptimaliseerd op elk niveau (memory, disk, database) voor de ondersteuning van bedrijfskritische, organisatiebrede implementaties en zeer goede prestaties. Dit stelt klanten in staat steeds groter wordende workloads te verwerken.
 • Daarnaast biedt de nieuwe release snelle, geavanceerde mobiele integratie met verbeterde ondersteuning voor lichte REST- en JSON-integratiestandaarden. API-beheer, dat bedrijfsapplicaties weergeeft als REST en JSON, is nu eenvoudiger door native support voor deze standaarden binnen Oracle SOA Suite 12c.
 • Om de mogelijkheden van zijn B2B-oplossing uit te breiden, introduceert Oracle Oracle Managed File Transfer. Dit is een geïntegreerde oplossing die organisaties in staat stelt complexiteit in bestandsoverdracht vrijwel te elimineren. Hierdoor kunnen klanten data veilig in Oracle Cloud-applicaties laden, en ook in de cloud van een derde partij of in partnerapplicaties.
 • Oracle Event Processing, onderdeel van Oracle SOA Suite, kan tot een miljoen berichten per seconde verwerken met extreem lage vertragingen als hij draait op Oracle Engineered Systems. Dat maakt dit de ideale oplossing voor real-time filteren, geo-locaties en patroonherkenning van de enorme golf van data die slimme IoT-devices genereren.
 • Nieuw in Oracle Event Processing 12c is het gedeelde gebruik van de Oracle SOA Suite-gebruikersinterface. Dit biedt bedrijven de mogelijkheid gefilterde en gecorreleerde big data naadloos te integreren in bruikbare bedrijfsprocessen voor corrigerende maatregelen.
 • Oracle Business Activity Monitoring (BAM) 12c, onderdeel van Oracle SOA Suite 12c, is verbeterd om snel en flexibel onderzoek van key performance indicators (KPI’s) mogelijk te maken door de data te bewaren in het standaard sterschemaformaat.
 • Oracle SOA Suite 12c bevat ook nieuwe beheermogelijkheden voor private-cloud-implementaties. Oracle Enterprise Manager 12c beschikt daarnaast over ‘push button’-style provisioning van complete omgevingen voor Oracle SOA 12c en snel dataklonen. Dit maakt een snelle implementatie en het testen van bedrijfsapplicaties mogelijk.
 • Oracle SOA Suite 12c is gebouwd op de best-of-breed applicatieserver, Oracle WebLogic Server 12c, die nieuwe verbeteringen bevat voor productiviteit van ontwikkelaars, prestaties, hoge beschikbaarheid en beheerbaarheid. Deze producten zijn onderdeel van Oracle Fusion Middleware, het toonaangevende innovatieplatform voor de onderneming en de cloud.

Vereenvoudigde applicatie-integratie
Oracle SOA Suite 12c brengt afzonderlijke omgevingen samen op een enkel, compleet platform.

Oracle SOA Suite 12c maakt het volgende mogelijk:

 • Eenvoudigere cloud-integratie: door ondersteuning te bieden voor Oracle Cloud Adapters levert Oracle SOA Suite 12c eenvoudigere integratie, ongeacht de locatie van de implementatie – in de cloud of on-premise. Oracle Cloud Adapters biedt baanbrekende ontwikkelaarsproductiviteit, uitgebreide verbindingen, betrouwbaarheid en prestaties voor integratie. Oracle blijft nieuwe adapters voor het Oracle SOA Suite 12c-platform bieden. De nieuwste release introduceert ook de Oracle Cloud Adapter Software Development Kit (SDK), waarmee klanten en partners hun eigen Oracle Cloud Adapters kunnen creëren om zo integratie voor toekomstige projecten te vereenvoudigen.
 • Geavanceerde mobiele integratie: Om tegemoet te komen aan de eis van organisaties om snel mobiele applicaties te integreren, biedt Oracle SOA Suite 12c ondersteuning voor de REST- en JSON-integratiestandaarden, die licht en heel geschikt voor mobiele ontwikkeling zijn. Daarnaast heeft de nieuwe release de mogelijkheid XML automatisch te converteren naar JSON.
 • Hogere productiviteit: Er zijn templates om best practices te promoten en ontwikkelingstijden te helpen verkorten. De uniforme interface is gestandaardiseerd op Oracle JDeveloper voor Oracle Service Bus en Oracle Event Processing.
 • Consolidatie van bestandsuitwisseling: Oracle SOA Suite 12c maakt het ook mogelijk om bestandsoverdrachtbeheer te stroomlijnen door afzonderlijke FTP-puntoplossingen in de organisatie te consolideren met Oracle Managed File Transfer: een enkele, geïntegreerde oplossing die helpt integratie te vereenvoudigen, kosten te verlagen en fouten te verminderen.

Extra informatiebronnen