Meetup: Gebruik van Machine Learning bij Autonomous Data Warehouse (ADW)

25 mei 2021 15:00
-
17:00
Zoom event

Gebruik van Machine Learning bij Autonomous Data Warehouse (ADW).

De sessie bestaat uit twee delen:
1) Introductie Data Science en Machine Learning.
2) Praktische Hands On met Machine Learning.

In deze nlOUG sessie praten we u bij over ontwikkelingen op het gebied van Data Science & Machine Learning (ML) bij Oracle.

Daarna kunt u zelf aan de slag met de  mogelijkheden van ML in de Autonomous Database aan de hand van een hands-on workshop.

We staan stil bij Oracle ML in de Oracle database. De Oracle database bevat meer dan 30 ML-algoritmes die u via SQL, R en Python kunt aanroepen waarbij de data in de database kan blijven. Daar kan ook direct gebruik worden gemaakt van de rekenkracht en security van de database.

In de Autonomous Database is een notebook-omgeving aanwezig. Hiermee gaat u tijdens de hands-on workshop werken.

Ook maakt u kennis met Oracle Cloud Infrastructure Data Science.  Deze omgeving stelt de Data Scientist in staat om omgevingen op te zetten, ML-modellen te bouwen, te trainen en te beheren. En natuurlijk kunt u daar veilig samen werken met anderen.

Het bouwen van modellen wordt vergemakkelijkt door de Accelerated Data Science (ADS) library die onder andere Oracle’s eigen Automated Machine Learning (AutoML) bevat waarmee de Data Scientist veel tijd kan besparen bij het bouwen van modellen.

De presentaties en begeleiding worden verzorgd door Bob Peulen.

Bob Peulen is Cloud Engineer bij Oracle met focus op Analytics, Machine Learning, Data Science en Artificial Intelligence.

Voor Oracle, werkte Bob bij Nielsen – een consultancy / marktonderzoeksbureau in food retail en GfK, marktonderzoeksbureau op het gebied van consumenteninzichten.

 

Om de Hands On te volgen wordt voorkennis verwacht van het werken met notebooks en uiteraard SQL. Kennis en ervaring met Python is meegenomen. Via een stappenplan zal men door de opdrachten lopen.

Maximum aantal deelnemers is 30!

Start sessie: 15.00 uur.

De aangemelde deelnemers ontvangen op de dag zelf:

• De link met alle documenten.

• Een link naar de Oracle Machine Learning-omgeving.

• Een persoonlijk account met wachtwoord om in te loggen.

De hands-on workshop bestaat uit twee aspecten: 1) een handleiding met alle stappen en 2) een notebook die men gaat gebruiken. Dit wordt ook beschreven in bovenstaande stappen.

Word lid van de community

Vul uw e-mailadres in en registreer een gratis nlOUG-account.
    Contact form 7 Mailchimp extension by Renzo Johnson - Web Developer