Implementatie van Row & Column level security door P. Rurenga van Delta Lloyd

 
 

15 februari 2011 - OGh themabijeenkomst: Implementatie van Row & Column Level Security

 

De tweede OGh themabijeenkomst van 2011 staat in het teken van Security. De sessie wordt verzorgd door Peter Rurenga, Senior Oracle Consultant bij Martiris.

 

Hij gaat in op situaties waarin het wenselijk of noodzakelijk is om op Row en/of Column niveau toegang te verlenen, dan wel restricties te stellen aan gegevens in de database. Denk bijvoorbeeld aan ‘Insider Threats’: het afschermen (privacy) gevoelige gegevens voor interne gebruikers.

 

Row Level en Column Level Security kan daarbij niet worden gerealiseerd door middel van standaard database privileges en rollen. In de Enterprise Edition van de Oracle Database biedt Virtual Private Database (VPD) de meest flexibele mogelijkheden om Row- en Column Level Security te implementeren.

 

In zijn presentatie gaat Peter eerst dieper in op VPD en geeft hij antwoord op een aantal vragen: Wat is het? Hoe werkt het en hoe kan ik het gebruiken? Wat zijn de voor- en nadelen van VPD? Hoe verhoudt VPD zich tot Oracle Label Security (OLS) en Database Vault (DBV)?

 

Na VPD wordt ingegaan op Secure Private Database (SPD). SPD maakt het mogelijk om VPD declaratief te kunnen gebruiken. Daarnaast heeft SPD het voordeel dat het ook kan worden ingezet in databases waarin VPD standaard niet beschikbaar is, zoals de Oracle Standard Edition of Oracle XE.

 

Peter ondersteunt zijn presentatie met voorbeelden uit de praktijk. We heten je graag welkom op 15 februari bij deze OGh themabijeenkomst bij Oracle in de Meern. Ontvangst met broodjes vanaf 18:30.

 

De sessie begint om 19:00. Inschrijven kan zoals altijd via www.ogh.nl.

 

 
U kunt zich niet meer inschrijven voor dit evenement.
Het evenement heeft al plaatsgevonden.