Meet-up: Perfectioneer je security en uptime met Oracle Linux Ksplice

Menigeen denkt dat Oracle Linux een operating system is met een enterprise support model specifiek voor Oracle applicaties. Dat klopt zeker! Oracle Linux is het primaire operating system (development, test en productie) voor Oracle’s eigen database, middleware en applicatie software. Oracle Cloud Applications, Oracle Cloud Platform en Oracle Cloud Infrastructure draaien allemaal op Oracle Linux. Maar… is Oracle Linux alleen een enterprise operating system of is het meer dan dat ?

Sinds 2006 heeft Oracle een eigen distributie van het Linux operating system, destijds is de strategische keuze gemaakt om Oracle Linux 100% compatibel aan Red hat Enterprise Linux om zodoende een makkelijke overstap van RHEL naar Oracle Linux te maken. Tot op de dag van vandaag is dat nog steeds zo. Maar in de loop der tijd is Oracle Linux uitgebreid naar een suite van software solutions op basis van open-source en value-added services. Naast het operating system bestaat de software stack uit software voor clustering, Containers, Kubernetes, Open Stack, KVM Virtualization, Ksplice en meer. Alle extras in een enkel, premier support package.

Bijna dagelijks kunnen we lezen over security incidenten op het Internet en wekelijks worden er diverse CVE’s gepubliceerd waarop geacteerd moet worden. Kpslice is een Oracle Linux service om de security en beschikbaarheid van de IT infrastructuur te verbeteren. Patches voor security vulnerabilities voor zowel kernel als user-space worden uitgevoerd zonder reboots en hebben geen effect op de uptime van je applicaties of bedrijfs processen. Dit voorkomt langdurige outages en planning van system maintenance windows voor patching, omdat Ksplice in wezen op de dag van het verschijnen van de CVE de patch kan toepassen.

 

In deze nlOUG meetup geven we je een update over Oracle Linux, zoals wat er in de laatste tijd is toegevoegd aan de software stack en hoe makkelijk het is om te switchen naar Oracle Linux. De meeste aandacht besteden we aan Kpslice, met een presentatie van de business voordelen bij het gebruik van Ksplice, hoe Ksplice werkt in de praktijk met technische achtergrond informatie en een live demonstratie met een voorbeeld cyber attack en hoe je deze voorkomt met Ksplice.

 

Bio

Jaap Romers is een Principal Sales Consultant in het EMEA Open Cloud Infrastructure team. Hij helpt klanten met het implementeren van hun open-source en cloud-native initiatieven. Oracle Linux, Ksplice, Docker en Kubernetes zijn de voornaamste technologiën waar hij mee werkt. Hij leidt architectuur discussies, presenteert en demonstreert de oplossingen en verzorgt trainingen aan collega’s, klanten en partners om zijn kennis over open-source en cloud-native over te dragen.

 
 
 
Agenda:
18:00 uur: Ontvangst met broodjes bij Oracle in Utrecht
18:30 uur: Introductie Oracle Linux
19:15 uur: Pauze
19:30 uur: Vervolg/ deel 2 Ksplice
20:15 uur: Afronding/ samenvatting
20:30 uur: Netwerk borrel
 
 
Datum: 17 januari 2019
Locatie: Oracle, Utrecht - Hertogswetering 163-167
Parkeren: Bij 'The Wall' P3. Na afloop kun u uw parkeerkaart zelf stempelen. 
 
 
U kunt zich niet meer inschrijven voor dit evenement.
Het evenement heeft al plaatsgevonden.