HandsOn: Cloud Native development met Oracle Linux, Vagrant en VirtualBox


 Meetup - Oracle Linux Cloud Native Environment - Hands-on Lab

 


Free en Open-Source Software is het fundament van de Cloud. Oracle, Amazon, Google, Facebook, allemaal gebruiken ze open-source software bij het ontwikkelen van hun cloud-applicaties, infrastructuur en services. Waarom is dat ? Het is kosten-effectief en het biedt ze de mogelijkheid om te innoveren op hoge snelheid.

DevOPS en cloud-native development zijn belangrijke componenten in dit innovatieve proces en alle bedrijven en organisaties hebben initiatieven om DevOPS en cloud-native development te integreren in de organisatie. Maar ontwikkelen ze dan een cloud-native omgeving op basis van pure open-source software of gebruiken ze een vendor-supplied oplossing. Beiden hebben voor-en nadelen: wel/niet support, wel/niet duur, wel/niet leverancier onafhankelijk, wel/niet getest. Het is lastig om te kiezen voor “best-of-both-worlds”.

In Oracle denken we een goed alternatief te kunnen bieden met Oracle Linux Cloud Native Environment. Dit is een door Oracle geselecteerde suite van open-source tools die compliant is aan de Cloud Native Computing Foundation inclusief het enterprise-class support zoals we dat leveren met Oracle Linux Premier Support.

Ben je geïnteresseerd in cloud-native development (of docker, kubernetes, prometheus in het bijzonder), kom dan naar deze nlOUG meetup. Het biedt je de mogelijkheid om te ervaren hoe makkelijk Oracle Linux voor cloud-native development, test en productie te gebruiken is.

Bio: Jaap Romers is een Principal Sales Consultant in het EMEA Open Cloud Infrastructure team. Hij helpt klanten met het implementeren van hun open-source en cloud-native initiatieven. Oracle Linux, Ksplice, Docker en Kubernetes zijn de voornaamste technologiën waar hij mee werkt. Hij leidt architectuur discussies, presenteert en demonstreert de oplossingen en verzorgt trainingen aan collega’s, klanten en partners om zijn kennis over open-source en cloud-native over te dragen.

 
Agenda:

18:00 uur  Broodjes

18: 30 uur  Oracle Linux – Cloud Native Environment
Een korte uitleg met basis informatie over Oracle Linux met daarna een overzicht van 
de CNCF tools die in de Oracle Linux distributie beschikbaar zijn.
 
19:15 uur  Pauze
 
19: 30 uur  Oracle Linux – Hands-on Lab Cloud Native
In deze hands-on lab doe je ervaring op met docker, kubernetes en cloud-native applicaties zoals die in Oracle Linux gebruikt worden. Je installeert een 3-node kubernetes cluster en gaat aan de gang met enkele cloud-native applicaties.

20:30 uur  Netwerkborrel

 
VOORBEREIDING:
De hands-on lab draai je op je zelf mee te nemen laptop. Probeer alvast van te voren Virtual Box en Vagrant te installeren zodat we snel aan de slag kunnen gaan:

https://www.virtualbox.org/wiki/Downloads
https://www.vagrantup.com/downloads.html

Datum: 16 april 2019
Locatie: Oracle, Utrecht - Hertogswetering 163-167
Parkeren: Bij 'The Wall' P2/P3. Na afloop kun u uw parkeerkaart zelf afstempelen. 

 

 
U kunt zich niet meer inschrijven voor dit evenement.
Het evenement heeft al plaatsgevonden.