Meet-up woensdag 17 juli: First Try Oracle APEX on Autonomous

Woensdag 17 juli interactieve Meetup: First Try Oracle APEX on Autonomous

 
Deze week heeft Oracle haar low-code database development platform Oracle APEX beschikbaar gemaakt in de revolutionaire ‘selfdriving’ autonomous database cloud service.
 
Joel Kallman (Senior Director Oracle APEX) heeft inmiddels op een blogpost geschreven hoe hier mee aan de slag te gaan. 17 juli organiseert de nlOUG een interactieve try-out om de proef op de som te nemen: een APEX applicatie implementeren op deze autonomous database. De sessie staat onder leiding van Learco Brizzi, Oracle ACE en APEX specialist bij ITIUM, ook voor hem zal dit de eerste keer worden. De sessie heeft een technische DevOps inslag en is bedoeld voor DBA’s, Database Engineers en Developers, allen met ervaring met Oracle APEX en ORDS. Voorkennis van de Oracle Cloud is niet nodig. Vanwege het interactieve karakter zijn er maximaal 20 plaatsen, de sessie staat alleen open voor leden, niet meer als 2 per organisatie. Bij grote interesse zal de sessie na de zomer herhaald worden.
 
De sessie vindt plaats in het net geopende Oracle Cloud Center of Excellence van Techdata in Bodegraven. In dit CCoE kunnen partners en klanten zelf aan de slag met de Oracle IaaS & PaaS Cloud services en Techdata heeft hiervoor de beschikking over een eigen Oracle Cloud Account.
 
De sessie start met een korte introductie van Techdata over het CCoE en vervolgens met een eveneens kort overview van de autonomous database door Oracle en een overzicht van de licentie opties door Ise Douwes, licentie specialist bij Caesar Experts. Daarna zal Learco Brizzi interactief en in samenspraak met de deelnemers aan de slag gaan met de sessie: provisionen van een autonomous database, configureren van APEX en het importeren van een voorbeeldapplicatie.
 
Agenda:
17:00 uur Broodjes/pizza
17:30 uur Welkom CCoE (Bert Stevens, Techdata)
17:45 uur Introductie Autonomous Database Cloud Service
18:00 uur Licensering en prijzen Autonomous Database
18:15 uur Interactieve sessie a.d.h.v. blog Joel Kallman (Learco Brizzi), provisionen autonomous 
               database, configureren APEX, installeren voorbeeld applicatie en onderzoeken mogelijkheden/
               beperkingen  
18:45 uur Recap, einde
 
Ter kennismaking zijn onderstaande links beschikbaar:
 
Blog Joel Kallman:
Documentatie Oracle APEX on Autonomous:
 
Datum: 17 juli 2019
Locatie: Techdata, Tolnasingel 2, 2411 PV Bodegraven (bij kruising A12, N11)
Parkeren: Gratis op terrein Techdata.

 

 
U kunt zich niet meer inschrijven voor dit evenement.
Het evenement heeft al plaatsgevonden.