Dinsdag 3 December - Meetup: Oracle Spatial

 

 Shintaro Nagaoka
 
Oracle Spatial is een Oracle Database technologie waarmee de ruimtelijke (spatiale) gegevens kunnen worden geïntegreerd zowel in database transacties als in de analyse. De manier waarop het zogenaamde Object-Relational model in Oracle Database sinds Oracle8i (1998) is geïmplementeerd resulteert in de mogelijkheid om alle operaties via SQL en PL/SQL uit te voeren. Daartoe heeft Oracle een aantal functies, procedures en operatoren ontwikkeld. Dit leidt verder tot de mogelijkheid om eigen Oracle Spatial applicaties te ontwikkelen via elke gangbare ontwikkelomgeving, waaronder APEX, Python, .Net en Node.js. Overigens maken Oracle Text, en Oracle XML DB gebruik van dit Object-Relational model in Oracle Database.

Oracle Spatial biedt naast de bewerkingen van geometrie (punt, lijn, 2D polygoon, 3D objecten) een aantal andere functionaliteiten, waaronder Geocoding (vertaling adressen naar coördinaten), Routing (van A naar B), Lineaire Reference System (netwerk), ondersteuning voor Vector en Raster operaties of Point Cloud.

Wegens de compatibiliteit met de Open GeoSpatial Consortium(OGC) standaarden werkt vrijwel elke GIS-applicatie met Oracle Spatial zoals ESRI, GeoServer enz. Oracle biedt naast Oracle Spatial in de database ook een aantal gebruikers tools. Een daarvan is Oracle Spatial Studio. Dit is een nieuw tool waarmee het gebruik van Oracle Spatial gemakkelijk wordt gemaakt. Als voorbeeld Oracle Spatial kan de relationele adresdata omzetten in de X, Y coördinaten zodat de analytische applicaties voor locatieafhankelijkheid makkelijk ontwikkeld kunnen worden.

In deze avondsessie zal dus een overzicht worden gegeven van de Oracle Spatial technologie met nadruk op een aantal nieuwe features en op het gebruik van Oracle Spatial Studio. Ook de vergelijking met de Map Visualizer (eerder Map Viewer geheten) komt aan bod.

Niveau: beginners & gevorderden

Agenda:

18:00 uur Broodjes
18:30 uur Introductie Oracle Spatial
19:30 uur Pauze
19:45 uur Vervolg Oracle Spatial
20:45 uur Einde / Recap / Netwerkborrel

Datum: Dinsdag 3 december 2019

Locatie: Oracle, Utrecht Zaal Aarde en Lucht - Hertogswetering 163-167

Parkeren: Bij "The Wall" P3. Na afloop kunt u uw parkeerkaart zelf afstempelen

 
U kunt zich niet meer inschrijven voor dit evenement.
Het evenement heeft al plaatsgevonden.