Meetup: Oracle Graph gecanceld. Nieuwe datum is op dit moment nog niet bekend.

Informatieve bijeenkomst m.m.v. Shintaro Nagaoka.
Niveau: vooral gericht op beginners.
Praktische introductie van Oracle Graph met veel voorbeelden. Introductie op oefeningen. Oefeningen zelf uit te voeren - buiten de meeting - via de gratis Database 18 Express Edition.
 
Download link voor DB 18 XE:
 
Graph is een wiskundig model waarin alles wordt voorgesteld in een netwerk van items, ook bekend als nodes of vertices en de verbindingslijnen, de zgn. edges. Graph wordt vaak gebruikt om een netwerk in kaart te brengen en vandaar uit nieuwe inzichten te krijgen. Zo'n netwerk bevat ook vaak verwijzingen. Denk bijvoorbeeld ook aan LinkedIn of Facebook.
 
De Oracle database biedt sinds Oracle 11gR2 de mogelijkheid om gegevens in de vorm van RDF Graph op te staan en te verwerken. (RDF staat voor Resource Description Framework).
Sinds 2015 ondersteunt Oracle het tweede graph model, de Property Graph. Voor de opslag van Property Graph wordt naast NoSQL en Hbase ook Oracle database12c (en hoger) ondersteund.
 
De use case voor Property Graph varieert van data lineage (zoals bij het Panama Paper), het ontrafelen van de criminele bendes tot het adviseren van producten op grond van de gebruikersprofielen. RDF Graph heeft mogelijkheid om semantiek(betekenis) toe te voegen waardoor deze in staat is tot het semantisch zoeken in plaats van op grond van de spelling, afgeleide informatie zoeken en de zogenaamde Linked Data. Linked Data is een alternatieve technologie voor data warehousing, een soort Database Link, maar dan met een gevarieerd opgezette data modellen / bronnen.
 
 
We zullen in de Meetup sessie de werking en de toepassingen van de Oracle graph technologieën uiteenzetten op grond van slides gecombineerd met 'sprekende' demo's.
 
Agenda: 
18:00 uur broodjes
18:30 uur Introductie Oracle Graph
19:30 uur Pauze
19:45 uur Vervolg Oracle Graph
20:45 uur Einde Recap / Netwerkborrel
 
Datum: nog niet bekend
Locatie: Oracle, Utrecht Zaal Aarde en Lucht - Hertogswetering 163-167
Parkeren: Bij "The Wall" P3. Na afloop kunt u uw parkeerkaart zelf afstempelen