Meetup: Exadata X8M, ZDLRA en het klonen van pluggable databases in de transitie naar de Oracle clou

 

 

Een avond over Exadata en transitie naar de cloud.
Martien Ouwens zet zijn focus op informatie over Exadata X8M en hoe dat ding verschilt van Exadata X8.  Verder wil hij een aantal mogelijkheden van de ZDLRA aanstippen: Backup middels ZDLRA 8M en database migratie/upgrade middels ZDLRA, wat dan weer de weg vrij maakt voor de tweede presentatie van deze avond.
N.B. Informatie over Zero Downtime Migratie:  https://www.oracle.com/database/technologies/rac/zdm.html

Riné Huiden wil zijn verhaal kwijt over de transitie van Oracle databases naar de Oracle Cloud met upgrade van Oracle 12.1 naar versie 18.5. Een belangijke rol hierbij speelt het kopiëren van acceptatie omgevingen via pluggable databases.

Reactie van een toehoorder over de presentatie van Riné : “Jullie verhaal van Eneco over migratie Exadata omgevingen naar de Cloud en gebruik van multitenancy is denk ik voor veel van onze nlOUG-leden (en daaronder veel DBA’s) zeer leerzaam en waardevol wanneer zij ook zo’n stap overwegen.”

Sprekers:
Riné Huiden (Senior Oracle Developer, Eneco) 

Naast zijn huidige rol als Oracle ontwikkelaar voor technisch applicatie beheer van MVS, het klantbeheer systeem van Eneco heeft Riné ook als Teamleader D & A gewerkt. Dat betrof dan vnl. aansturing en vooral samenwerken met 20 gemotiveerde DBA-ers en technisch applicatie beheerders op één van de grootste Oracle omgevingen van Nederland op Unix en Linux die uitgebreid wordt met een flink Windows server park.Martien Ouwens (Technical Director - BDM EMEA, Oracle).
 
Martien Ouwens is een echte technology addict met een sterke focus op datacenters, automatisering en het milieu. Hij heeft uitgebreide ervaring met het begeleiden van klanten tijdens hun overstap naar de cloud. Als gecertificeerde Oracle Enterprise Architect brengt hij diepgaande technische expertise en kennis van Oracle-producten naar systeemarchitecturen. Hij is in staat om gesprekken met klanten te vertalen naar zakelijke waarde en de meest optimale architectuur voor projecten te vinden. Daartoe kan hij een beroep doen op de vaardigheden en ervaringen die hij opdeed in zijn meer dan 30 jaar lange carrière in de IT-sector. Martien spreekt regelmatig tijdens evenementen en branchecongressen.

 
 
Agenda:
18:00 uur Broodjes
18:30 uur "Exadata 8M en Backup en database migratie middels ZDLRA 8M, " door Martien Ouwens
19:30 uur Pauze
19:45 uur "Transitie Oracle database naar Cloud met upgrade Oracle 12.1 naar 18.5 en kopiëren van acceptatie omgevingen via pluggable databases." door Riné Huiden
20:30 uur  Afsluiting & Netwerkborrel

Datum: 2 april 2020
Locatie: Oracle, Utrecht Zaal Aarde & Lucht - Hertogswetering 163-167
Parkeren: Bij 'The Wall' P3. U kunt uw kenteken bij de receptie/beveiliging laten registreren.
 
Huidige status: 4 aanmeldingen van maximaal 30.

Bent u nlOUG-lid? Klik hier om in te loggen.