Kick Off SIG SQL - PL/SQL

 

Op 10 februari 2016 vindt de eerste SQL - PL/SQL SIG van de OGh plaats.
De SQL - PL/SQL Special Interest Group (SIG) is opgezet om kennis en ervaring te delen op het gebied van Oracle SQL en Oracle PL/SQL features. Het is bedoeld als netwerk platform om te ontmoeten en discussiëren over verschillende onderwerpen.
Deze kickoff beginnen we met een presentatie van ACE Director Alex Nuijten over Analytische Functies. Na een korte pauze kunnen we gezamelijk brainstormen over de onderwerpen waar we meer over willen weten. Zowel SQL als PL/SQL gerelateerd.
In toekomstige bijeenkomsten kunnen we (Skype achtige) sessies plannen met leden van het Oracle Developer Advocates Team zoals Connor McDonald (SQL Advocate), Chris Saxon (SQL Advocate) en Steven Feuerstein (Team Lead and PL/SQL Advocate).
Dit alles gebeurt onder de vlag van de Oracle Gebruikersgroep Holland (OGh). Voor deze eerste Kick-Off sessie is er geen beperking m.b.t. een lidmaatschap voor de OGh. Met andere woorden: Iedereen is welkom! meld je aan voor dit unieke evenement,
Locatie:
Adres               : Oracle Nederland, Hertogswetering 163-167, Utrecht
Parkeren          : Bij Oracle of in “the Wall” P 3. Bij vertrek, na afloop van de meeting, ontvangt u een uitrijkaart
Contact             : Patrick Barel (06-50429863)

Agenda:
18:00 - 18:45 ontvangst met luxe sandwiches, fruit etc.(dieetwensen graag tijdig aan secretariaat doorgeven)
18:45 - 19:45 Presentatie Analytische Functies door ACE Director Alex Nuijten
19:45 - 20:00 koffiepauze
20:00 - 21:00 Brainstorm over onderwerpen
21:00 - 21:30 afsluiting, uitloop en netwerken

Analytische functies door Alex Nuijten:
Analytische functies zijn niet nieuw maar op de een of andere manier worden ze heel weinig gebruikt. Zonder GROUP BY kun je aggregeren over meerdere dimensies, berekeningen uitvoeren tussen verschillende rijen en ordening bepalen binnen een groep van waarden – waanzinnig gaaf spul.Hoewel de syntax in eerste instantie best afschrikwekkend is, valt het eigenlijk allemaal best wel mee. Deze sessie geeft naast een inleiding in de syntax ook een groot aantal voorbeelden uit de praktijk.

 

Gratis toegang leden OGh

Meld je snel aan vol = vol

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
U kunt zich niet meer inschrijven voor dit evenement.
Het evenement heeft al plaatsgevonden.