BIWA SIG Bijeenkomst op donderdag 26 mei 2016

Metadata management met OEMM’ door Eric van Ettekoven (Oracle )

en 'ODI op Exadata' door Robbert Naastepad (MN Services)
  

Metadata management met OEMM

Oracle Enterprise Metadata Management (OEMM) is een gespecialiseerde metadata omgeving. Deze omgeving was vroeger bekend als ‘MITI’ – tool (van Meta Integration technology Inc. ).
Er wordt ingegaan op de huidige opzet. Er kan van heel veel verschillende leveranciers/omgevingen metadata worden ingelezen.
De drie belangrijkste peilers van deze omgeving zijn:

-          data lineage

-          impact analyse

-          data glossary

Binnen deze tijdslot is voldoende ruimte voor een kijkje in en ervaringen met de OEMM software.

Spreker:
Eric van Ettekoven ,
Oracle Sales Consultant bij Oracle

Achtergrond:

Eric van Ettekoven is Senior Sales Consultant bij het Data Integratie team van Oracle.

Hij heeft te maken met producten als ODI en GoldenGate maar ook met GoldenGate Cloud Service (GGCS) en Big data Preparation Cloud Service (BDPCS). Hij heeft gestudeerd aan de Universiteit van Leiden.
 

ODI op Exadata

“Mijn presentatie gaat over hoe we bij MN het datawarehouse hebben opgezet op de Exadata en Exalogic (alleen ODI agent). Ik ga in op de logische en technische architectuur en de uitdagingen die we vandaag de dag hebben. Verder wil ik vertellen over een concept dat we aan het uitwerken zijn af te stappen van de standaard Kimball sterdiagrammen  en database parameter star_transformation_enabled = TRUE en deze te vervangen door één platgeslagen tabel en gebruikmaking van Exadata Hybrid Columnar Compression en de Exadata smartscan technieken. Dit gaat ons, naar wij denken, bijna de helft van de ontwikkeltijd voor ETL vanuit ons Enterprise Datawarehouse naar onze Datamarts schelen.”


Spreker:
Robbert Naastepad , Architect IV-AR bij MN Services

Achtergrond:

In 1984 ben ik als Cobol programmeur gestart bij het ministerie van defensie. In 1995 ben ik begonnen met het bouwen van Management Informatie Systemen op de Oracle database (versie 6.1.7). In 1999 ben ik als beta-tester betrokken geraakt bij de ontwikkelingen op het gebied van Oracle Warehouse Builder. In 2008 ben ik als Technisch Architect van Oracle Health Insurance Business Intelligence aan de slag gegaan bij Oracle. In die periode leren wennen aan Oracle Data Integrator 11g. In 2012 ben ik overgestapt van Oracle naar MN als lead-developer/bi-architect. Daar heb ik in 2013 de blauwprint gemaakt voor het huidige BI 3.0 datawarehouse, dat nu verder wordt ontwikkeld met ODI 12c op een 12c database op Exadata (X4-2) met agent op Exalogic. 


Programma:
1
8.30    ontvangst met broodjes etc. (dieetwensen svp voor 24 mei doorgeven aan secretariaat@ogh.nl)
19.00    start programma
21.00    afsluiting met borrel


Datum: Donderdag 26 mei 2016
Locatie: Oracle, Hertogswetering 163 - 167, Utrecht,

Voor broodjes wordt gezorgd (het is helaas niet mogelijk warme gerechten te serveren. Dieetwensen graag doorgeven voor  dinsdag 24 mei secretariaat@ogh.nl)

Parkeren: De Wall P3. Bij vertrek ontvangt u een uitrijkaart

 

Aanmelden bij voorkeur voor 20 mei

Leden OGh kunnen zich aanmelden op de gebruikelijke wijze via de website

Niet-leden die interesse hebben kunnen zich aanmelden voor een aspirant lidmaatschap(gratis) voor 1 maand. ze kunnen een verzoek aan secretariaat@ogh.nl richten  en ontvangen dan de inloggegevens. zodat ze zich kunnen aanmelden voor dit event.

Na afloop van die maand vervalt het aspirant lidmaatshap automatisch maar het kan dan desgewenst omgezet worden in een lidmaatschap van de OGh. Er zijn 3 soorten lidmaatschap.

Voor nadere informatie  over het OGh lidmaatschap ga naar https://www.ogh.nl/wordlid.aspx of mail naar secretariaat@ogh.nl

tel. 030 6997065 

 
U kunt zich niet meer inschrijven voor dit evenement.
Het evenement heeft al plaatsgevonden.