Hands-on workshop Oracle Big Data Spatial and Graph

De OGh organiseert in samenwerking met de SIM commissie een hands-on workshop bij Oracle op dinsdagavond 28 juni.


Het onderwerp is het Spatial gedeelte van Big Data Spatial and Graph.

Big Data Spatial and Graph is bijna een jaar geleden door Oracle uitgebracht en biedt additionele spatial functionaliteit op de database complementair aan de functionaliteit van Oracle Spatial and Graph. Big Data Spatial and Graph is inzetbaar in een Hadoop omgeving, op een Oracle NoSQL database of op een Oracle Big Data Appliance.

Het Spatial gedeelte van dit product biedt een set functies om de applicatieontwikkeling te versnellen op de volgende vlakken:

 

  • data harmonisatie op grond van geografische data in een wereld van de ongestructureerde data ( Big Data).   
      - denk bijvoorbeeld aan het koppelen van de luchtfoto's met de GPS data en tweets met de geografische elementen
  • het groeperen (clusteren) of filteren van data op grond van geografie
  • de verwerking van de geografische beelden (zowel raster als vector)
  • enz.
Deze avond is een mix van theorie en een hands-on workshop waarbij iedereen op zijn eigen laptop de opdrachten zal uitvoeren. Hiervoor wordt de Oracle Big Data Lite 4.4.0 VM gebruikt (te downloaden via link). Deze VM draait in een Oracle VirtualBox. Ook deze component moet gedownload worden en op eigen laptop geïnstalleerd worden. De totale ruimte van de VM software en de VM is 50 GB.

Wegens het krappe tijdschema is het van belang dat iedereen om 19:00 uur bij het begin van de workshop een werkende omgeving op zijn laptop heeft.

Voor diegene die onvoldoende tijd hebben gehad om de software te installeren en de omgeving werkend te krijgen, biedt de OGh vanaf 17:00 een ruimte aan om daar de laptop in te richten en alles alsnog werkend te krijgen.

De ruimte biedt de plaats aan 30 deelnemers. Schrijf daarom op tijd in als je deze sessie wilt bijwonen. Er is overigens geen EK wedstrijd op deze avond.

Voor de eventuele vraag over deze sessie stuur een mail naar Shintaro.Nagaoka@oracle.com met 28 juni in de mail header ter snelle herkenning. 


Programma:

18.30 ontvangst met broodjes etc. (dieetwensen svp voor 20 juni doorgeven aan secretariaat@ogh.nl)
19.00 start programma
21.00 afsluiting met borrelDatum: Dinsdag 28 juni 2016
Locatie: Oracle, Hertogswetering 163 - 167, Utrecht,

Voor broodjes wordt gezorgd (het is helaas niet mogelijk warme gerechten te serveren. Dieetwensen graag doorgeven voor maandag 20 juni secretariaat@ogh.nl)

Parkeren: De Wall P3. Bij vertrek kunt u zelf uw uitrijkaart afstempelen bij de balie.

Aanmelden bij voorkeur voor 20 juni.

Leden OGh kunnen zich aanmelden op de gebruikelijke wijze via de website.

Niet-leden die interesse hebben kunnen zich aanmelden voor een aspirant lidmaatschap(gratis) voor 1 maand. Ze kunnen een verzoek aan secretariaat@ogh.nl richten en ontvangen dan de inloggegevens. Zodat ze zich kunnen aanmelden voor dit event.

Na afloop van die maand vervalt het aspirant lidmaatschap automatisch maar het kan dan desgewenst omgezet worden in een lidmaatschap van de OGh. Er zijn 3 soorten lidmaatschap.

Voor nadere informatie over het OGh lidmaatschap ga naar https://www.ogh.nl/wordlid.aspx of mail naar secretariaat@ogh.nl.

Tel. 030 6997065

 
U kunt zich niet meer inschrijven voor dit evenement.
Het evenement heeft al plaatsgevonden.