Oracle Enterprise Manager 13c en Performance-aspecten van APEX-rapportages

Op woensdag 23 november staan er twee presentaties op de planning. De eerste zal gaan over de nieuwe release van Oracle Enterprise Manager 13c en de tweede presentatie over de performance-aspecten van APEX-rapportages
 
Spreker: Rob Zoeteweij
Titel: Oracle Enterprise Manager 13c 
Korte inhoudsbeschrijving: 
Inmiddels al weer ruim een jaar beschikbaar: Oracle Enterprise Manager 13c. Een nieuwe major release met buiten een volledig nieuwe userinterface, diverse interessante features in het kader van het beheer en bewaking van databases, middleware en engineered systems. Redenen om te migreren naar deze release te over. In deze 45 minuten sessie kijken we naar een overzicht van ‘new features’, redenen om te migreren en de migratie zelf.
Biografie spreker: 
Rob Zoeteweij is sinds 1985 werkzaam met Oracle technologie en heeft sinds die tijd voor diverse bedrijven gewerkt in diverse ontwikkel- en beheer- en infrastructuurprojecten. De laatste 12 jaar heeft Rob zich gespecialiseerd in Oracle Enterprise Manager en is hij gedurende deze tijd bij grote organisaties nauw betrokken geweest bij de invoering ervan. Voorbeelden hiervan zijn SHELL, Rabobank, Rabo International, ING en SVB. Rob heeft tevens diverse jaren trainingen verzorgt voor VijfHart, Oracle University en het Oracle Partner Program. Rob deelt op regelmatige basis allerlei wetenswaardigheden en nieuws rond Enterprise Manager op zijn blog http://oemgc.wordpress.com. Mede vanwege het uitdragen en delen van informatie rond Oracle Enterprise Manager ontving Rob in 2010 de status van Oracle ACE.

Spreker: Rob van Wijk
Titel: Performance-aspecten van APEX-rapportages
Korte inhoudsbeschrijving: Wel eens meegemaakt dat een APEX-rapport niet zo snel is als jij en de gebruikers zouden willen? In fora gelezen dat je jouw zoekvraag moet tunen, want het ligt niet aan APEX? Concessies gedaan door het maximum aantal rijen te beperken en de download-functionaliteit maar opgegeven? In deze sessie vertelt Rob wat hij bij een klant gedaan heeft om de rapportages aldaar vlot te trekken.
We beginnen bij de CBO-optimalisatietechniek achter pagineringszoekvragen. Vervolgens kijken we of en hoe APEX die techniek inzet bij de zoekvragen achter list-of-values, classic reports en interactive reports. En we gaan kijken naar diverse alternatieven, tot aan het “don’t-try-this-at-work” hacken van een APEX-package aan toe, om uiteindelijk uit te komen bij een veel betere en onschuldigere oplossing.
Waarschuwing: deze presentatie bevat veel executieplannen.
Biografie spreker: Rob van Wijk is begonnen als applicatie-ontwikkelaar in het Oracle7-tijdperk. Hij werkt voor Ciber en is gespecialiseerd in Oracle database-technologie, SQL, PL/SQL, performance, APEX en Continuous Delivery. Hij geeft regelmatig kennissessies en presentaties over deze onderwerpen en schrijft hierover op zijn blog (rwijk.blogspot.com). In 2008 is Rob benoemd tot Oracle ACE voor zijn bijdragen aan de Oracle-gemeenschap.Programma:
18.30 ontvangst met broodjes etc. (dieetwensen svp voor 21 november doorgeven aan secretariaat@ogh.nl)
19.00 Oracle Enterprise Manager 13c (Rob Zoeteweij)
19.45 korte pauze
20.00 Performance-aspecten van APEX-rapportages (Rob van Wijk)
20.45 afsluiting met borrel

Datum: Woensdag 23 november 2016
Sprekers: Rob Zoeteweij en Rob van Wijk
Locatie: Oracle, Hertogswetering 163 - 167, Utrecht
Parkeren: De Wall P3. Bij vertrek kunt u zelf uw parkeert stempelen bij de balie

Aanmelden bij voorkeur voor 21 november.

Leden OGh kunnen zich aanmelden op de gebruikelijke wijze via de website
Niet-leden die interesse hebben kunnen zich aanmelden voor een aspirant lidmaatschap(gratis) voor 1 maand. ze kunnen een verzoek aan secretariaat@ogh.nl richten en ontvangen dan de inloggegevens. zodat ze zich kunnen aanmelden voor dit event.Na afloop van die maand vervalt het aspirant lidmaatshap automatisch maar het kan dan desgewenst omgezet worden in een lidmaatschap van de OGh.
Er zijn 3 soorten lidmaatschap.Voor nadere informatie over het OGh lidmaatschap ga naar https://www.ogh.nl/wordlid.aspx of mail naar secretariaat@ogh.nl
tel. 030 6997065
 
U kunt zich niet meer inschrijven voor dit evenement.
Het evenement heeft al plaatsgevonden.