SIG SOA/BPM


De SOA/BPM Special Interest Group (SIG) is opgezet om kennis en ervaring te delen op het gebied van Oracle SOA Suite, Oracle BPM Suite en de aanverwante Oracle Cloud integratie oplossingen. Het is bedoeld als netwerk platform om te ontmoeten en discussiëren over verschillende onderwerpen. Dit alles gebeurt onder de vlag van de Oracle Gebruikersgroep Holland (OGh).


Datum: Maandag 24 oktober 2016
Locatie: Oracle Nederland, Hertogswetering 163-167, Utrecht

Parkeren: "The Wall” P3. Bij vertrek, na afloop van de meeting, ontvangt u een uitrijkaart.

Contact: Jan van Zoggel & Robert van Mölken


Agenda:

17:15-18:00 Inloop en welkom met maaltijd (broodjes, fruit, e.d.)

18.00-19:00 Het gebruik van IoT Cloud Service voor gebouwenbeheer

19:00-20:00 API Management - Journey & Approach

20:00-20:30 Napraten, netwerken en borrel

Sessie 1:

Presentatie: Het gebruik van IoT Cloud Service voor gebouwenbeheer: een voorbeeld

Sprekers: Lonneke Dikmans (eProseed), Luc Bors (eProseed)

Omschrijving:

Informatie ten aanzien van gebouwenbeheer en facilitair management is gefragmenteerd: informatie over technische installaties is in een ander systeem opgeslagen dan de structurele informatie ten aanzien van het gebouw. Hetzelfde geldt voor de financiële informatie rondom projecten en beheer. Veel gebouwen hebben sensoren geïnstalleerd, maar sensor informatie wordt verzameld in een closed circuit systeem, zonder koppelingen met de andere applicaties. Een universiteit in Nederland wil hier verandering in aanbrengen en is een project gestart genaamd “technisch gebouwendossier” om ervoor te zorgen dat de kwaliteit van informatie wordt verbeterd. Kosten kunnen hiermee worden gereduceerd en een betere kwaliteit als dienstverlener kan worden bereikt. In deze sessie leggen we uit hoe IoT Cloud Service deze doelstelling ondersteunt door het gebruik van ‘near real time’ informatie die wordt verzameld door de sensoren en deze te combineren met de gebouweninformatie. In de demo worden verschillende features van IoT Cloud Service getoond: device management, alerts en connectors.


Sessie 2:

Presentatie: API Management – Journey & Approach

Sprekers: Xander van Rooijen (Rabobank)

Omschrijving:

Xander neemt ons in zijn rol als business architect mee in het traject binnen de Rabobank m.b.t. API Management. Een introductie over API’s, de technische positionering binnen de Rabobank organisatie en de ervaring tijdens de implementatie van de eerste API’s met Oracle API Platform Cloud Service.


Leden OGh kunnen zich aanmelden op de gebruikelijke wijze via de website.

Niet-leden die interesse hebben kunnen zich aanmelden voor een aspirant lidmaatschap(gratis) voor 1 maand. Ze kunnen een verzoek aan secretariaat@ogh.nl richten en ontvangen dan de inloggegevens. Zodat ze zich kunnen aanmelden voor dit event.

Na afloop van die maand vervalt het aspirant lidmaatschap automatisch maar het kan dan desgewenst omgezet worden in een lidmaatschap van de OGh. Er zijn 3 soorten lidmaatschap.

Voor nadere informatie over het OGh lidmaatschap ga naar https://www.ogh.nl/wordlid.aspx of mail naar secretariaat@ogh.nl.


Telefoonnummer: 030-6997065


 
U kunt zich niet meer inschrijven voor dit evenement.
Het evenement heeft al plaatsgevonden.