Oracle Cloud, slim bekeken!

Op dinsdag 13 december organiseert Transfer Solutions een bijeenkomst voor OGh leden met als onderwerp: Oracle Cloud, slim bekeken! (ervaringen met de Oracle Cloud; IaaS, PaaS, FastConnect en Log Analytics)


Er is meer in de Oracle public cloud dan Oracle databases in de vorm van PaaS (Platform as a Service). Transfer Solutions heeft naast PaaS ook ervaring opgedaan met IaaS (Infrastructure as a Service), FastConnect en Log Analytics. Deze avond willen wij onze ervaringen en visie op de verschillende producten met u delen. Daarnaast zullen we ook voorbeelden schetsen van de bijbehorende kosten.

We beginnen de avond door te kijken naar IaaS. Kort samengevat is IaaS niets meer dan computerkracht in de cloud. Je kiest zelf het aantal CPU, memory en disken met een bijbehorend operating systeem en binnen een aantal minuten kun je aan de slag. Deze avond laten we zien waar op gelet moet worden en waar onze klanten het voor ingezet hebben.

We hebben projecten gedaan met PaaS en de Oracle database en willen een aantal projecten schetsen en onze valkuilen hierin. Het aanmaken van een Oracle database in de cloud is snel gedaan, maar het beheer erna vereist toch behoorlijk wat kennis. Denk aan de backup in de cloud en de encryptie van de database.

Bedrijven willen niet alle applicaties meteen naar de Oracle Cloud migreren. Sommige applicaties kunnen snel over en anderen zullen in het private data center blijven. Toch moeten deze systemen met elkaar communiceren en is er de noodzaak tot hybride netwerken. Met grote data volumes en privacy zijn er wel wat uitdagingen. Transfer Solutions heeft een samenwerking met Equinix om grote volumes data van en naar de cloud te kunnen verwerken. Dit gebeurt met een hogere en stabielere throughput dan dat met VPN en het publieke internet mogelijk is.

We ronden de avond af met Log Analytics. Hiermee is het mogelijk om vanuit de cloud analyses te doen op logfiles. Logfiles zijn een ruim begrip en hierbij moet gedacht worden aan logfiles als van het OS, Oracle database, Tomcat of logfiles van uw eigen custom applicatie. Uw servers hoeven hiervoor niet in de Oracle Cloud te draaien maar kunnen gewoon in uw eigen data center draaien. De analyses worden in de Oracle Cloud gedaan. Met een paar demo’s tonen we de basis en zult u zelf snel de toepassingen voor uw eigen omgeving kunnen inschatten.

Een avond waarbij we veel ervaringen delen en u laten zien wat de ontwikkelingen zijn vanuit een Oracle partner perspectief.


Datum: Dinsdag 13 december 2016

Sprekers: Patrick Munne en Laurus de Jonge

Locatie: kantoor Transfer Solutions, Stationsweg 19, Leerdam


18.30 ontvangst met broodjes etc. (dieetwensen svp voor 9 december doorgeven aan secretariaat@ogh.nl)
19.00 Ervaringen met Oracle Iaas en Paas
19.45 korte pauze

20.00 Ervaringen met FastConnect en Log Analytics
20.45 afsluiting met borrel

 
U kunt zich niet meer inschrijven voor dit evenement.
Het evenement heeft al plaatsgevonden.