Meet-up JavaScript en APEX

 

Alan Arentsen, Oracle ACE:

Introductie in JavaScript

 
Alan Arentsen is een Oracle APEX ontwikkelaar met een breed spectrum aan ervaring. Je kunt hem alles laten doen: van installaties, PL/SQL procedures schrijven en APEX applicaties ontwikkelen. Sinds 1998 heeft Alan applicaties ontwikkeld in Java, C++ en diverse scripting tools. Vanaf het moment dat hij kennis maakte met APEX, is zijn enthousiasme over deze RAD - omgeving steeds groter geworden. Op dit moment ligt zijn focus ook op Oracle JET. Hij heeft op vele bijeenkomsten gepresenteerd zoals bij de DOAG, APEX World, KScope, SIOUG, HrOUG, Open World, OUGN, AMIS 25 BEYOND THE HORIZON, UKOUG Tech, Oracle Code en ook bij de Tech Experience. Zijn Blog-omgeving: http://alanarentsen.blogspot.com
 

 

Menno Hoogendijk, Oracle ACE:
Integreren JavaScript in APEX. 
Je kunt mooie applicaties bouwen zonder ook maar één regel JavaScript te gebruiken. Toch leert de praktijk ons dat dit een applicatie een stuk gebruiksvriendelijker kan maken. Het zorgt namelijk voor interactie met de gebruiker.
 

Menno Hoogendijk ontwikkelt database applicaties sinds 2008 en is een gecertificeerde full-time APEX ontwikkelaar. De laatste jaren heeft hij veel ervaring opgedaan in het gebruik van APEX en JavaScript. Hij wisselt graag kennis uit met gebruikersgroepen. Dat is trouwens ook zijn grootste drijfveer! Dit stimuleert hem nog het meest nieuwe technologieën te gebruiken. Menno heeft diverse open source projecten en APEX plug-ins op zijn naam staan.

 
 
 

In deze sessie gaan we het antwoord zoeken op de volgende vragen:


-    Hoe schrijf ik betere code? 
-    Hoe structureer ik code?
-    Waar plaats ik code in APEX?
-    Hoe gebruik je de bestaande JavaScript componenten in APEX?
 
We kijken hoe we elegante code kunnen schrijven en hoe tools als compilers en linters ons daarbij helpen. Voor gestructureerde code gaan we zaken opdelen in modules. Simpel gezegd, de code verdelen over meerdere kleine bestandjes die we later weer zullen samenvoegen.  APEX geeft je op vele plekken de vrijheid om JavaScript code te plaatsen. Toch is het verstandig om zo min mogelijk code in APEX zelf te plaatsen. 
Tenslotte kijken we naar de JavaScript componenten van APEX en hoe we die kunnen gebruiken. 
 
Datum: 25 oktober 2018
Locatie: Oracle, Utrecht - Hertogswetering 163-167
Parkeren: Bij "The Wall" P3. Na afloop kunt u uw parkeerkaart zelf stempelen.

Programma:
18:00 uur inloop, voor broodjes wordt gezorgd
18:30 uur aanvang programma
20:30 uur borrel en napraten
 
U kunt zich niet meer inschrijven voor dit evenement.
Het evenement heeft al plaatsgevonden.