OGh Ace Case: XML DB

16 april 2009: OGh Ace Case: XML DB

De Ace Case is nieuw in het arsenaal van OGh themabijeenkomsten. Een van de Oracle ACE’s in Nederland vragen we om speciaal voor OGh een bijeenkomst te verzorgen over zijn of haar specialiteit. Oracle ACE’s worden binnen de internationale Oracle gemeenschap erkend als experts en ambassadeur op een bepaald technologievlak. Op 16 april 2009 spreekt Marco Gralike van AMIS, Oracle ACE voor XML DB.

 

Oracle XML DB is in Nederland volop in ontwikkeling. Het een directe implementatie van XML modellen in de Oracle database. XML DB combineert de voordelen van het relationele model met de informatie uitwisseling van XML. De eerste productietoepassingen zijn in gebruik. Tegelijk is het voor veel IT-ers onontgonnen gebied.

Architectuur

Marco begint met de architectuur van Oracle XML DB. Wat is het? Wat kun je ermee? Hoe verhoudt het zich tot het relationele model?

Use case

Vervolgens laten we zien in welke gevallen je Oracle XML DB heel goed kunt gebruiken, maar wanneer je het ook beter niet kunt doen. Centraal hierbij staat de praktijkervaring van Marco.

 

Show case

Ten slotte zijn er nog de show cases. Met XML DB zijn vernieuwende toepassingen mogelijk. We gaan daarbij de diepte in. Na afloop kun je de gepresenteerde code ook krijgen via de AMIS weblog.

 

Kom daarom op 16 april 2009 naar de OGh themabijeenkomst bij Oracle in de Meern. Ontvangst met broodjes vanaf 18:30. De sessie begint om 19:00. Zoals altijd kun je je inschrijven via www.ogh.nl. En, vol is vol…..

 
U kunt zich niet meer inschrijven voor dit evenement.
Het evenement heeft al plaatsgevonden.