OGh Ace Case: Governance in een SOA omgeving

 

16 september 2009: OGh Ace Case: Governance in een SOA omgeving

 

De Ace Case is nieuw in het arsenaal van OGh themabijeenkomsten. Een van de Oracle ACE’s in Nederland vragen we om speciaal voor OGh een bijeenkomst te verzorgen over zijn of haar specialiteit. Oracle ACE’s worden binnen de internationale Oracle gemeenschap erkend als experts en ambassadeur op een bepaald technologievlak.

 

Op 16 september 2009 is het tijd voor de tweede Ace Case van 2009 en spreekt Mike van Alst van IT-eye, Oracle ACE voor Middleware. Het onderwerp zal ‘Governance in een SOA omgeving’ zijn. Wat is het en waarom is het zo belangrijk?

 

Vaak wordt architectuur gezien als een eenmalige activiteit. Deze leidt tot een Enterprise/Business/Informatie/Applicatie architectuur waarin - hopelijk - de keuzes zijn afgestemd met de bedrijfsdoelen.

 

In de vervolgstap zijn componenten en artifacten onderkend die nu verder ontwikkeld kunnen worden. Het ontwikkelen hiervan duurt vaak meerdere jaren. Wat daarbij nog wel eens vergeten wordt is dat in de loop van die ontwikkeling de bedrijfsdoelen veranderen. Dit heeft consequenties voor de onderhavige architectuur. Het niet up-to-date houden van de architectuur en het bijsturen van de ontwikkelingen, leidt op termijn tot een discrepantie tussen wat wordt gerealiseerd en wat de organisatie werkelijk nodig heeft. Het 'werken onder architectuur' faalt jammerlijk.

 

Governance is een breed begrip, maar heeft als één van de doelstellingen het in goede banen leiden van verandering. In zijn presentatie gaat Mike in op de theoretische grondslagen van Governance, maar laat hij vooral - aan de hand van praktijkvoorbeelden - zien hoe het niet moet en hoe het wel kan.

 

Kom op 16 september 2009 naar deze uitdagende Ace Case bij Oracle in de Meern. Ontvangst met broodjes vanaf 18:30. De sessie begint om 19:00.

 

Zoals altijd kun je je inschrijven via www.ogh.nl. En, vol is vol…..
 
U kunt zich niet meer inschrijven voor dit evenement.
Het evenement heeft al plaatsgevonden.