Oracle 11g R 2 voor ontwikkelaars door Rob van Wijk, CIBER

 

17 november 2009: OGh Ace Case: Oracle 11g R2 voor ontwikkelaars

 

De Ace Case vormt sinds 2009 een vast terugkerend onderdeel van OGh themabijeenkomsten. Een van de Oracle ACE’s in Nederland vragen we om speciaal voor OGh een bijeenkomst te verzorgen over zijn of haar specialiteit. Oracle ACE’s worden binnen de internationale Oracle gemeenschap erkend als experts en ambassadeur op een bepaald technologievlak.

 

Ditmaal komt Rob van Wijk, werkzaam bij CIBER en Oracle Ace sinds 2008, een presentatie geven rondom de 11g release 2 van de Oracle database. De presentatie toont verschillende nieuwe functionaliteiten in deze versie die interessant zijn voor ontwikkelaars.

 

Uiteraard is er veel aandacht voor editions. Dit is immers de meest in het oog springende en wellicht belangrijkste nieuwe functionaliteit in deze release, waarmee het mogelijk wordt om wijzigingen aan te brengen aan je applicatie zonder de database instantie uit de lucht te hoeven halen.

 

Verder komen de volgende onderwerpen zeker aan bod:

-       recursive with clausule

-       nieuwe analytische functies

-       APPEND_VALUES hint

-       dbms_parallel_execute

-       een nieuw drietal semantische hints

-       flashback data archives (gebruik hiervan is versoepeld in release 2, waardoor extra mogelijkheden voor ontwikkelaars ontstaan)

 

Hierbij zal niet worden volstaan met het opnieuw vertellen van wat er in de documentatie staat, maar zal met demonstratiescripts in SQL*Plus getoond worden hoe ze werken en wat de mogelijke toepassingsgebieden zijn.

 

Het belooft wederom een uitdagende AceCase te worden, waarbij praktische voorbeelden een belangrijke rol spelen. We nodigen je daarom van harte uit om op 17 november 2009 naar de OGh themabijeenkomst bij Oracle in de Meern te komen. Ontvangst met broodjes vanaf 18:30. De sessie begint om 19:00.

 

Zoals altijd kun je je inschrijven via www.ogh.nl. En, vol is vol…..

 
U kunt zich niet meer inschrijven voor dit evenement.
Het evenement heeft al plaatsgevonden.