SIG: BIWA

De wereld om ons heen en binnen Oracle verandert snel. Het is lastig om alle ontwikkelingen zelf bij te houden. Daarom is het mooi wanneer er een platform is waar kennis uitgewisseld kan worden. Vanuit de BIWA SIG willen we dit platform bieden. Een platform waar de community samen kan komen om te discussiëren over uiteenlopende onderwerpen.

Binnen de BIWA SIG (Special Interest Group) worden diverse onderwerpen en thema's behandeld binnen de vakgebieden Business Intelligence (BI) en Data Warehousing (WA). Binnen Oracle vertaalt zich dat in Business Analytics en Data Integration.

Bij Oracle Business Analytics kunnen de volgende onderwerpen behandeld worden:

· Data Visualization (Visual Analyzer)
· Analytics Platform (OBIEE, BI Cloud Service)
· Big Data Analytics (Big Data Discovery)
· Advanced Analytics (Oracle R)

Bij Oracle Data Integration zal de focus op de volgende onderwerpen liggen:

· Bulk Data Integration and Transformation (ODI)
· Real-Time Data Integration and Replication (Golden Gate)
· Data Quality and Governance (Metadata Manager, Big Data Preparation Cloud Service)

Bovenstaande lijst is niet uitputtend. Het is slechts een indicatie. Natuurlijk blijven we ook de ontwikkelingen rondom de basisplatforms volgen zoals de database met zijn ondersteunende opties en het open Cloudera platform. Zoals het op meerdere SIGs van toepassing is geldt het volgende voor de BIWA SIG ook. De inhoud van de sessies wordt bepaald aan de hand van vragen uit de community en relevante topics rondom bijvoorbeeld nieuwe releases. De sessies kunnen meer of minder functioneel of technisch zijn. On-Premise, Cloud of een Hybride vorm, alles is bespreekbaar. Input vanuit de community is dan ook van harte welkom. Heb je een topic waar je graag meer over wilt weten of juist zelf iets over wilt vertellen, laat het ons dan vooral weten.